Beschuit met muisjes

Kraamzorg

De kraamtijd

De zorg voor moeder en baby staat in de kraamweek voorop. Ik ondersteun en adviseer jullie o.a. op het gebied van borst- en/of kunstvoeding, lichamelijke verzorging van de baby, veilige hechting, herstel na de bevalling en mentale gezondheid. Met plezier lever ik ook de nodige hand- en spandiensten in het huishouden, heb aandacht voor broertjes en zusjes en zorg voor het ontbijt, de lunch en tussendoortjes. Heb je interesse om je baby te gaan dragen in een draagdoek? Dan vertel ik je daar graag ook meer over.

De bevalling 

Wil je thuis bevallen? Dan kom ik de verloskundige assisteren. Na de bevalling blijf ik nog minimaal 2 uur bij jullie en zorg ik voor een goede opstart.

Bij een ziekenhuisbevalling wordt de assistentie verleend door kraamverzorgenden in het ziekenhuis. Zodra je kindje geboren is en jullie thuis zijn, start mijn zorg voor jullie.

Uitzetlijst kraamweek

Van je verloskundige ontvang je een uitzetlijst met alle benodigdheden voor de kraamperiode. Tijdens de intake komt dit ook ter sprake. Ik zal jullie ook uitleg en tips geven over producten die in de natuurlijke kraamzorg gebruikt worden. Heb je eerder vragen over de uitzet? Stuur me dan een berichtje. Ik help je graag.

Pasgeboren baby
Baby met muts

Kies voor wol: warmte en omhulling

De huid van je baby is nog niet volledig ontwikkeld en daarmee extra gevoelig. Het heeft daarom sowieso de voorkeur om voor kleding van natuurlijke materialen zoals katoen te kiezen. Voor de (onder)kleding is het aan te raden om voor wol of wol-zijde te kiezen. Wol is ademend en luchtdoorlatend. Ook ondersteunt wol je kindje bij het goed zelf regelen van zijn of haar lichaamstemperatuur. Zo houdt je kindje meer energie over om te groeien.

Wollen of wol-zijden (onder)kleding heeft nog als voordeel dat je baby omhuld wordt door warmte. Dat geeft een veilig gevoel en zorgt voor rust en ontspanning. 

Wiegdeken / Wikkeldoek

Kies ook voor de wiegdeken voor wol. Veel babydekens zijn van synthetisch materiaal. Deze dekens reguleren de warmte niet goed en bevatten micro-plastics en zijn om die redenen niet aan te raden. In de natuurlijke kraamzorg gebruiken we ook een wollen dekentje om je kindje in te wikkelen. Dit geeft je baby warmte, rust en een veilige omhulling.

Wil je graag adviezen over wollen (onder)kleding of dekens stuur me dan een berichtje. Ik help je graag.

Natuurlijke Kraamzorg

Natuurlijke Kraamzorg is een specialisme gericht op rust en veiligheid voor moeder en kind. Extra tools op het gebied van warmtezorg, prikkelreductie, ritme en persoonlijke afstemming zorgen voor een goede start. De natuurlijke kraamzorg is gebaseerd pp de antroposofische menskunde.

Van de meeste zorgverzekeraars ontvang je – als je aanvullend verzekerd bent – een regulier kraampakket voor de (thuis)bevalling. Controleer dit goed. Krijg je dit pakket niet van je zorgverzekeraar schaf dan zelf een kraampakket aan. Bij voorkeur kies je dan voor een natuurlijk kraampakket. In zo’n pakket zitten producten gemaakt van natuurlijke materialen. Deze zijn te bestellen via o.a. Dalalou en Bol.com.


Kraamzorg App: Digitale voorlichting en instructies

Kies je voor mij als kraamverzorgende dan krijg je kosteloos toegang tot de Kraamzorg App. Hierin vindt je handige informatie, nuttige tips en duidelijke instructievideo’s ter voorbereiding op, tijdens en na de kraamweek.
Van uitzetlijstje tot nuttige tips, van oefeningen tot aan allerlei leuke zwangerschapscursussen en van duidelijke instructiekaarten tot aan duidelijke instructievideo’s, het is allemaal 24/7 voor je beschikbaar via deze app.

Scroll naar boven